Spring naar inhoud

vasteloavend 2022

Op 11-11-2021 ging het vasteloavesseizoen weer van start. Nog steeds heerste het coronavirus en waren er nog vele maatregelen. Echter wilden de Keescheknup deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Onze nieuwe prinsewagen mocht eindelijk zijn stalling verlaten en werd gepresenteerd aan Bèngelder. Met muziek en een verlichte wagen werd tevens de donateursactie gehouden.
In december gingen we weer in lockdown en de vasteloavend van 2022 stond op losse schroeven. De zitting met prinseproclamatie moesten we helaas annuleren, ook de receptie en de optocht worden wederom geannuleerd..
Als carnavalsvereniging gaan we in conclaaf hoe we binnen de dan geldende maatregelen toch activiteiten kunnen organiseren.
We besluiten om zoveel als mogelijk in de buitenlucht te vertoeven met vlag hijsen en de vlam ontsteken. Een vasteloavesrondjgang door het durp met pleinfeest en op zondag een brunch op de beroemde anderhalve meter.
In februari blijkt de omnikron variant wel enorm besmettelijk maar de druk op de zorg lijkt niet problematisch toe te nemen en het kabinet verkondigt versoepelingen aan. En opeens vervallen op vasteloaves vrijdag bijna alle maatregelen. De vasteloavend komt onverwacht maar als een welkom kado na bijna twee jaar van lockdowns en maatregelen.
Zo gaan we vrijdag 25 februari van start met het hijsen van de vlag en de vasteloaves vlam wordt ontstoken. Een gezellige avond buiten en vervolgens nog in het OC.
Zaterdag 26 februari om 14.11 gaan we van start met de vasteloavesrondjgank. Na vele weken van somber, nat en stormachtig weer breekt op deze dag het zonnetje door en lijkt niet alleen de vasteloavend maar ook de lente te beginnen. Een mooie, spontaan ontstane stoet trekt door het dorp. Na de ontbinding bij het OC is er een pleinfeest. Even terug naar de basis van vasteloavend waarbij het volksfeest centraal stond. Er werd weer gelachen,gezongen,gevierd en gefeest. Na het zakken van het zonnetje werd er in het OC verder gevierd en na twee jaren weer eens een polonaise gelopen. Een oergezellige middag en avond.
Op zondag27 februari onze traditionele brunch. Wederom uitverkocht maar minder bezet ivm de anderhalvemeter welke we zelf voor deze gelegenheid in stand hadden gehouden. Na het eten nog een optreden van d’r Wielly en d’r Dean.
Na de versoepelingen hebben we op zondagmiddag nog een aktiviteit toegevoegd, de kinjer-sjpring middig. Kinderen konden feesten op muziek van DJ Kenny en de confetti op de vloer was het leukste speelgoed.
En zo kwam er een einde aan de vasteloavend 2022. Een feest wat in december 2021 onmogelijk leek te zijn maar in februari 2022 een toch wel verassende wending kreeg. We hebben het toch weer mogen beleven, niet zoals andere jaren maar wel ontzettend welkom.

Op naar 2023….Dat we hopelijk weer een volledig seizoen kunnen draaien

Een bedankje voor alle Keescheknup en Knupkes die hun bijdrage aan deze vasteloavend hebben geleverd. Ook voor de vrijwilligers die we ook elk jaar keihard nodig hebben.

Os vasteloavesvlam blief brenne…….Keescheknup alaaf !!!