Spring naar inhoud

Herfstwandeling 2023

Op zondag 12 november 2023 organiseert WC Keescheknup wederom haar jaarlijkse herfstwandeling. Ieder jaar proberen we een ander wandelgebied rondom Bingelrade te kiezen, zodat er voor u steeds vernieuwde routes zijn om te wandelen.

Dit jaar hebben wij de routes uitgezet richting Doenrade, Munstergeleen en Puth. Voor het grootste gedeelte loopt u over autovrije wegen, door bossen en langs weides en velden. De hoogte meters ontbreken ook dit jaar niet. Deze zijn het “beklimmen” meer dan waard daar deze u weer brengen naar mooie wandelpaadjes in de buitengebieden. Hier kunt u genieten van vergezichten.

Ook wandelt u bij het Absbroekbos. Dit vormt het groene hart rond de stad Sittard Geleen. Dit voormalige landbouwgebied verandert stap voor stap in een aantrekkelijk natuurgebied. Het vormt een belangrijke ecologische schakel tussen het Geleenbeekdal en het Maasdal. De Geleenbeek mag haar natuurlijk loop weer volgen. Grillige bochten komen terug en natuurlijke oevers ontstaan. Zo konden vogels als de Ijsvogel zijn rentree maken.

De Geleenbeek ontspringt in Benzerade bij Heerlen en stroomt via het stadspark in Sittard richting de Maas. Sinds 2006 wordt er aan de ontwikkeling van de Geleenbeek gewerkt door Landschappark De Graven.

Tussen Sittard en Geleen ligt het plaatsje Munstergeleen waar 11 december 1821 Joannes Andreas Houben werd geboren, beter bekend als Pater Karel van Sint Andries.

Bij het geboortehuis aan de Geleenbeek is in 1954 de schuur ingericht tot kapel. Een plek waar mensen een bron van kracht en hoop vinden, wanneer ze daar komen voor een kort gebed of om een kaarsje aan te steken.

Wij hopen u nieuwsgierig te hebben gemaakt en dat u zich de moeite neemt om deel te nemen aan onze wandeling en wij u kunnen laten genieten van een mooie tocht.

Afstanden: Vertrektijden:

6 km 08:00-14:00 uur
14 km 08:00-13:00 uur
20 km 08:00-12:00 uur
26 km 08:00-11:00 uur

Startplaats:

Ontmoetingscentrum Bingelrade,
Dorpsstraat 145, 6456 AC

Parkeergelegenheid is beperkt waardoor het noodzakelijk is om uw auto in de woonwijk te parkeren.

Inschrijfgeld:

Leden wandelbond €1,50
Niet Leden €2,50
Sticker €0,25

Onderweg is er gezorgd voor een rustplaats met voldoende zitplaatsen.
Koffie, thee, vla, belegde broodjes en een goed gevulde kop soep zijn op dit rustpunt verkrijgbaar.
Dit alles tegen zeer schappelijke prijzen.
Op de vertrek en rustplaats zijn goede toilet voorzieningen aanwezig.
Tevens worden onze trouwe viervoeters toegelaten en zullen wij zorgen dat er ook voor hun
water aanwezig is.

Nog vragen?

e-mail: heinzvanmegen@ziggo.nl

Telefoon: 06-13262650