Spring naar inhoud

Herfstwandeling 2018

Zondag 18 november

Ieder jaar proberen we een ander wandelgebied rondom Bingelrade te kiezen, zodat er voor u steeds vernieuwde routes zijn om te wandelen.

Dit jaar hebben wij de routes uitgezet richting Doenrade, Munstergeleen en Puth. Voor het grootste gedeelte loopt u over autovrije wegen, voornamelijk door bossen en langs weides en velden. De hoogtemeters ontbreken ook dit jaar niet. Deze zijn het “beklimmen” meer dan waard daar deze u weer brengen naar mooie wandelpaadjes in de buitengebieden vanwaar u genieten van vergezichten.

 

Ook wandelt u bij het Absbroekbos. Dit vormt het groene hart rond Sittard-Geleen. Dit voormalige landbouwgebied verandert stap voor stap in een aantrekkelijk natuurgebied. Het vormt een belangrijke ecologische schakel tussen het Geleenbeekdal en het Maasdal. De Geleenbeek mag haar natuurlijke loop weer volgen. Grillige bochten komen terug en natuurlijke oevers ontstaan.

Zo kunnen vogels, zoals de ijsvogel, hun rentree maken.

De Geleenbeek ontspringt in Benzerade bij Heerlen en stroomt via het stadspark in Sittard richting de Maas. Sinds 2006 wordt er aan de ontwikkeling van de Geleenbeek gewerkt door Landschapspark De Graven.

Tussen Sittard en Geleen ligt het plaatsje Munstergeleen waar 11 december 1821 Joannes Andreas Houben werd geboren, beter bekend als Pater Karel van Sint Andries.

Bij zijn geboortehuis aan de Geleenbeek is in 1954 de schuur ingericht tot kapel. Een plek waar mensen een bron van kracht en hoop vinden, wanneer ze daar komen voor een kort gebed of om een kaarsje aan te steken.

Wij hopen u nieuwsgierig te hebben gemaakt en dat u zich de moeite neemt om deel te nemen aan onze wandeling zodat wij u kunnen laten genieten van een mooie tocht.

Afstanden:     Vertrektijden:

 6  km               08:00-14:00 uur

12 km               08:00-13:00 uur

18 km              08:00-12:00 uur

24 km              08:00-11:00 uur

 

Startplaats:

Ontmoetingscentrum

Dorpsstraat 154, 6456 AC Bingelrade

 Parkeergelegenheid is beperkt waardoor het noodzakelijk is om uw auto in de woonwijk te parkeren. Wij vragen u dan ook om dusdanig te parkeren zodat buurtbewoners minimaal last hiervan ondervinden.

 

Inschrijfgeld, volgens richtlijnen van de K.W.B.N.: 

Leden €1,50

Niet Leden €2,50

Sticker €0,25

 

 

 

 

Onderweg is er gezorgd voor een rustplaats met voldoende zitplaatsen.

Koffie, thee, vla, belegde broodjes en een goed gevulde kop soep zijn op dit rustpunt verkrijgbaar.

Dit alles tegen zeer schappelijke prijzen.

Op de vertrek en rustplaats zijn goede toilet voorzieningen aanwezig.

Tevens worden onze trouwe viervoeters toegelaten en zullen wij zorgen dat er ook voor hun water aanwezig is.

Voor vragen kunt u terecht bij Heinz van Megen.

E-mail: Wandelcomité Keescheknup

Telefoon: 06-13262650