Spring naar inhoud

Herfstwandeling Bingelrade

Op zondag 17 november 2019 organiseert WC Keescheknup wederom haar jaarlijkse herfstwandeling. Ieder jaar proberen we een ander wandelgebied rondom Bingelrade te kiezen, zodat er voor u steeds vernieuwde routes zijn om te wandelen.

Dit jaar hebben wij de routes uitgezet richting Schinveldse Bossen. Voor het grootste gedeelte loopt u over autovrije wegen, door bossen en langs weides en velden.

Onderweg passeren we een monumentaal pand, het Etzenraderhuuske, beeldbepalend voor Etzenrade. Het Etzenraderhuuske is naar alle waarschijnlijkheid de overgebleven kasteelhoeve van het voormalig kasteel Etzenrade.

Verder loopt de tocht ook richting het Schutterspark in Brunssum.

De rustplaats is gelegen in de Schinveldse bossen. Door dit bos lopen kaarsrechte wegen en afwateringsgreppels uit de tijd dat het gebied als productiebos werd gebruikt. Natuurmonumenten vormt de grovedennenbossen om tot natuurlijkere loofbossen. In het zuiden en oosten zijn de wandelpaden smaller en kronkeliger. Hier liggen eeuwenoude loofbossen waarvan de bodem bestaat uit löss.

Dit jaar hebben we een primeur op onze tocht; onderweg kunt u op speciale plaatsen een qr-code scannen. Op uw mobiele telefoon verschijnt dan informatie over deze omgeving of bezienswaardigheid. Zorg er dus voor dat de app waarmee u kunt scannen geinstalleerd is op uw moiel.

Wij hopen u nieuwsgierig te hebben gemaakt en u zich de moeite neemt om deel te nemen aan onze wandeling zodat wij u kunnen laten genieten van een mooie tocht.

Afstanden / vertrektijden:

6  km               08:00-14:00 uur

12 km              08:00-13:00 uur

18 km              08:00-12:00 uur

24 km              08:00-11:00 uur

Startplaats:

Ontmoetingscentrum Bingelrade,

Dorpsstraat 145, 6456 AC

Parkeergelegenheid is beperkt waardoor het noodzakelijk is om uw auto in de woonwijk te parkeren.  

Inschrijfgeld:

Voor alle afstanden: € 2,50 ( leden van een erkende wandelsportorganisatie krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 1,00 korting )

Sticker: € 0,25

Onderweg is er gezorgd voor een rustplaats waar koffie, thee, vla, belegde broodjes en een goed gevulde kop soep verkrijgbaar zijn.

Op de vertrek en rustplaats zijn toiletvoorzieningen aanwezig.

Tevens worden onze trouwe viervoeters toegelaten en zullen wij ervoor zorgen dat er ook voor hun water aanwezig is.

Info: heinzvamegen@ziggo.nl