Spring naar inhoud

corona-vastelaovend 2021

De vastelaovend is weer voorbij. Wat was het een vreemde beleving tijdens deze coronapandemie en de bijbehorende lockdown. Door deze omstandigheden heeft CV de Keescheknup met pijn in het carnavalshart moeten besluiten om georganiseerde activiteiten niet te laten plaats vinden.
Prins Branko en Adjudant Wim hebben het vastelaovesvuurtje toch aangewakkerd en zijn de leden van de CV een flesje Corona en een theelichtje met de opdruk “blief vlamme”gaan aanbieden. We hebben toen als vereniging besloten om posters te verspreiden. “Os vastelaovesvlam blief brenne” stond hierop afgebeeld met werkeloze steken en de scepter die toch een vlam in onze harten brandend houdt. De achtergrond was een opklarende lucht met rood-geel-groene ballonnen hetgeen symbool staat dat er weer hoop gloort aan de horizon.
Prins Branko en Adjudant Wim hebben de vastelaovesvlam vervolgens als een lopend vuurtje door Béngelder laten gaan. De toorts verscheen meer en meer in de straten van ons dorp. Prachtig was het om te zien dat de huizen in navolging van de vlam werden versierd. Vlaggen, posters, lampjes, creaties in tuinen en achter ramen. Als Keescheknup en Knupkes mogen jullie trots zijn op de wijze waarop heel Béngelder straalde met de vastelaovend. Een mooie uiting van verbondenheid. Wederom hebben we laten zien waar een klein dorp groots in kan zijn.
Als dank zijn de versierde huizen gedecoreerd door de Prins met bijbehorende linten en bedankje. Ook zijn er spontane ideeën ontstaan, op meerdere plaatsen hebben vuurkorven gevlamd, de toorts met de vlam heeft bij het OC tijdens de vastelaovend gehangen er is een wandeltocht geweest langs de optochtroute. Ook was er een kleurplaatwedstrijd waaraan meerdere kinderen hebben deelgenomen.
Deze vastelaovend is dus gelukkig niet helemaal geruisloos aan ons voorbij gegaan. We gaan ook als Keescheknup vol goede moed op weg naar het volgende seizoen. Hopelijk kunnen we dan in 2022 weer vieren zoals vastelaovend bedoeld is, samen, verbroederend, lachen en sjpass maken.
Blijf allemaal gezond en steun elkaar in deze moeilijke tijd en vergeet niet de “vlam blief brenne”. Vastelaovend zit van binnen…..
Prins Branko Alaaf, Béngelder Alaaf, Keescheknup Alaaf.
Bestuur en leden CV de Keescheknup.